ANGY-9175

Hans Nouwen

Stagebegeleider

Diktevreden: de leerlingen en ik samen, aan het eind van een dag hard werken. Dat vind ik zó leuk aan mijn werk als stagebegeleider voorbereidende stage. Ik begeleid leerlingen bij hun externe stage in leerjaar 3 en 4 en dat is een geweldig leuke taak.

Meewerkend voorman
Als leerlingen ’s ochtends binnenkomen ontvang ik ze op het stagebedrijf. Ik bekijk welke productietaken ze die dag het beste kunnen oppakken en ik werk aan de zijlijn mee zodat ik zie wie wat extra hulp nodig heeft en wie ik los kan laten en alleen kan laten werken. Ik zie dan ook meteen waar iemand goed in is en wat niet echt bij iemand past.

Talent
Is een leerling ergens goed in dan help ik om die skills nog verder te ontwikkelen. Je kunt aandacht geven aan datgene wat iemand nog moet leren, maar je kunt nog veel beter inzetten op het uitbouwen van talent dat er al is.

Sociale vaardigheden
Behalve het leren werken in een bedrijf begeleid ik ook leerlingen in de sociale situaties die ze in een bedrijf tegenkomen. Durft iemand niet te praten of niet samen te werken met anderen, dan help ik diegene over de drempel heen. De angst verdwijnt, het zelfvertrouwen groeit en de leerling ontwikkelt samenwerkingsvaardigheden.

Toekomst
Omdat we een kleine school zijn waar iedereen elkaar kent kunnen we iedereen snel en goed verder helpen. Dat geldt ook voor de externe stages. Zit iemand even niet lekker in zijn vel, dan zie ik dat en geef ik iemand even tijd voor zichzelf. Is een leerling echt goed in iets, dan vraag ik het bedrijf of de leerling een stapje hoger kan. En dat leidt soms ook tot een baan voor die leerling. Het begin van de toekomst!

Leerlingen helpen groeien en leerlingen zien groeien. Dat is fantastisch. Hoe mooi is het, als dat je werk is? Nou, dat is mijn werk hier bij het Sprongcollege!