ANGY-9175

Hans Nouwen

Conciërge

Als conciërge fungeer ik als een soort gastheer van de school, ook omdat het zo’n kleine school is. De leerlingen helpen mij daarbij, bijvoorbeeld tijdens de interne stage. Dan ondersteunen de leerlingen mij tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden. Je kunt ze echt helpen en bijsturen. De meeste leerlingen vinden het leuk om te doen.

Als conciërge ben je soms ook degene waar een leerling zijn verhaal kan doen. Een luisterend oor. Bijvoorbeeld als je ziet dat er iets is met een leerling, aan de houding of iets dergelijks, dan praat je even met zo’n leerling. Dat kan al genoeg zijn. Het persoonlijke is een kracht van onze school. We hebben korte lijnen, dat werkt perfect. Het kleinschalige is ook het leuke aan werken op het Sprongcollege. Je hebt veel contact met de leerlingen. Je leert ze echt kennen.

Wat ik altijd een mooi moment vind, is het uitdelen van de certificaten aan het einde van het schooljaar. Dat is in de zomer, dan staan hier allemaal tafeltjes en parasolletjes, dan staat de moestuin in bloei. Alle leerlingen komen helemaal opgedoft, netjes gekleed. Als je ziet hoe ze gegroeid zijn, vanaf het moment van binnenkomst tot aan de uitreiking van de certificaten, dat is mooi. Zeker omdat ze bijna allemaal direct kunnen doorstomen naar een baan of vervolgopleiding. Dan denk ik: hier doen we het samen voor.