Back

Geslaagde 15e editie van de kerstmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt van het Sprongcollege heeft afgelopen dinsdag 17 december 2019 plaatsgevonden. De markt werd dit jaar voor de 15e keer georganiseerd en is niet meer weg te denken uit het programma van de leerlingen. Na de herfstvakantie zijn zij begonnen met het maken van allerlei kerstversieringen die te koop aangeboden werden.

Leerlingen vonden de kerstmarkt heel gezellig. Iedereen was vrolijk en praatte met elkaar. De leerlingen hadden alle producten zelf gemaakt en er was veel te doen zoals: het rad van avontuur en lootjes met heel veel goede prijzen. Bij de kraampjes kon je lekkere warme wafels met en zonder kersen, warme chocomelk of popcorn kopen.

De opbrengst gaat voor een deel naar de Cliniclowns van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Het andere deel gaat naar ‘Tijd voor Talent’ binnen het Sprongcollege. Tijdens Tijd voor Talent leren leerlingen hun talenten in te zetten en te ontwikkelen op een andere manier dan ze gewend zijn. Met het verzamelde geld worden materialen voor de extra activiteiten aangeschaft en worden extra activiteiten georganiseerd zoals: bezoek aan musea, muziek maken, nieuwe verrassende sporten buiten school, fotograferen en nog veel meer.