Back

Praktijkonderwijs duurt gemiddeld genomen 5 jaar. Afhankelijk van de uitstroomplek kan dit ook 4 of 6 jaar zijn. Een leerling mag op het praktijkonderwijs blijven tot het jaar waarin hij/zij 18 jaar wordt.

Er zijn 3 startmogelijkheden op het Sprongcollege:

  1. Praktijkonderwijs
  2. Schakelklas: leerlingen waarvan nog niet helemaal duidelijk is of het vmbo-basis haalbaar is, of leerlingen die een veilige start nodig hebben, om succesvol te zijn in het vmbo-basis.
  3. Integratieklas: voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Deze leerlingen zitten hiervoor meestal op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen.

Ja, ook leerlingen van het praktijkonderwijs krijgen een officieel schooldiploma praktijkonderwijs.

In 2020 zijn de eerste diploma’s praktijkonderwijs uitgereikt op het Sprongcollege.

Elke dag starten de leerlingen in het stamlokaal bij de mentor. Tot 8.45 uur staat de dagstart gepland. In de dagstart doen leerlingen een spel, vertellen ze hoe het gaat en maken ze zich klaar voor de lesdag. Na de dagstart wordt naar het (jeugd)journaal gekeken en plannen leerlingen zelf aan welke doelen ze gaan werken (vandaag). Na deze vaste start van de dag volgen de theorie- en praktijklessen van de verschillende docenten. Aan het einde van de lesdag staat de  dagafsluiting op het programma van 14.15 tot 14.30 uur. Ook deze dagafsluiting is bij de mentor. We blikken dan terug op de lesdag.

Het is niet toegestaan om tijdens lesuren gebruik te maken van je telefoon. Leerlingen bewaren de telefoon in het kluisje tijdens de lesdag. In de middagpauze is het toegestaan om de telefoon te gebruiken.

We geven graag een rondleiding aan kinderen en hun ouder(s)/ verzorger(s) en eventuele begeleiding op een normale schooldag als daar behoefte aan is. Wilt u hier gebruik van maken? neem dan contact op met het Sprongcollege via sc@ivo-deurne.nl of 0493-353420. Deze mogelijkheid is onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag aan ons via contact.

Ook jouw ouders kunnen hun vragen stellen. In een persoonlijk gesprek beantwoorden we ze graag!