Back
Luna Jacobs

Luna

Leerling

Ik zit sinds schooljaar 2021-2022 in de integratieklas van het Sprongcollege en ik vind het superleuk!
Op de basisschool had ik het ook naar mijn zin, maar hier vind ik het nog veel leuker. Ik zit hier nog maar net, maar ik heb ook klasgenoten die al vier jaar op school zitten. Dat is fijn, want zij kunnen mij helpen.

Sfeer
Het is heel gezellig op school. Leerlingen helpen elkaar en ook de docenten staan klaar om te helpen als je wat vraagt. Soms is het wel druk in de klas, maar de sfeer is altijd goed.
Ik vind het erg fijn dat docenten ’s ochtends al op het schoolplein staan om je te verwelkomen. Zij maken dan met iedereen een praatje. Op de allereerste schooldag was dat helemaal fijn want daardoor was het minder spannend om op een nieuwe school te beginnen.

Luna tijdens de les kokenKoken
We hebben allerlei praktijkvakken maar het allerleukste vind ik het vak koken. We maken hele lekkere dingen en daar geniet ik van. Op maandag bereiden we alles voor: we lezen het recept, en we doen boodschappen. Dan gaan we samen naar de supermarkt. Op vrijdag gaan we echt aan de slag in de leskeukens. We maken heerlijke dingen zoals aardappels, en binnenkort gaan we zelfs een hamburger maken.

Lesdag
De lesdag begint om 08:30 uur. Ik pak ’s ochtends eerst de spullen die ik nodig heb uit mijn kluisje. Dat is elke dag wat anders. In de les vertelt de docent wat we moeten doen, en daarna ga ik aan de slag.  Na de pauze heb ik dan weer een andere les. Dat is met een andere docent en in een ander lokaal dus je zit niet de hele dag op dezelfde plaats. In het begin moest ik daaraan wennen maar ik vind het nu wel fijn.

Zorgen voor elkaar
We krijgen op school ook het vak ‘sociale redzaamheid’. Daar leren we hoe je met lastige situaties kunt omgaan. We hebben het gehad over wat je kunt doen als jij of iemand anders gepest wordt. We bespreken hoe we elkaar kunnen helpen op school. Ik vond dat echt supergoed. Ik voel me daardoor ook heel erg thuis hier op school.

De juiste keuze
Ik ben blij dat ik voor deze school heb gekozen. Het is echt een fijne school waar ik me goed voel. Iedereen is aardig, ik leer veel en we doen leuke dingen.