Back

Indrukwekkende gastles

Op dinsdag 18 februari 2020 mochten wij een bijzondere gast verwelkomen. Jermain de Rozario, topchef en eigenaar van sterrenrestaurant ‘De Rozario’, gaf een gastles aan leerlingen van leerjaar 2 en 3.

Met zijn eerlijkheid en de jeugdige manier waarop hij sprak, wist hij de aandacht van de leerlingen vast te houden en ze mee te nemen in zijn verhaal. “School kan niet altijd ervaren worden als makkelijk of leuk. En wanneer je jong bent is het leuk om veel te ontdekken en mee te doen met vrienden. Maar uiteindelijk word je ouder en wil je toch iets met je leven. Ik wilde niet als 50-jarige nog vuilnis inzamelen of rookworsten sorteren.” Jermain heeft vervolgens het roer omgegooid en is in de horeca terecht gekomen. Hij bleef hard werken en alsmaar doorzetten wat uiteindelijk is beloond met een Michelinster. Maar hij is nog niet klaar in de horeca. Hij wil zijn dromen na blijven jagen.

De boodschap die Jermain onze leerlingen mee wilde geven, is dat je met doorzettingsvermogen en normen en waarden veel kan bereiken. Indruk heeft hij zeker gemaakt, niet alleen op de leerlingen maar ook op de leraren.