Back

Opening expositie afgelast

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus is de officiële opening van ‘Jij bent de kunstenaar’, die op vrijdag 13 maart 2020 in het gemeentehuis plaats zou vinden, afgelast. De schilderijen van de leerlingen zullen de komende maand wel te bezichtigen zijn in het gemeentehuis. U kunt daar dus wel een kijkje gaan nemen om de prachtige creaties van de leerlingen alsnog te kunnen zien. Laat daar gerust uw reactie achter.

Leerlingen uit de schakelklas en de integratieklas van het Sprongcollege hebben onder leiding van de kunstenaressen Karin Toma en Thea Dorssers gewerkt aan dit project, met mooie en creatieve werkstukken als resultaat. De leerlingen hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan hun eigen kunstwerk. Ze gingen drie weken lang één keer per week naar het atelier van mevrouw Toma voor hun lessen. Tijdens deze sessies hebben ze zichzelf en hun klasgenoten op een andere manier leren kennen.

Vanuit hun eigen visie en vanuit hun eigen blik op kunst hebben de leerlingen prachtige schilderijen gemaakt. In deze schilderijen komt de eigenheid van de leerling naar voren. Ook hebben ze verschillende schildertechnieken geleerd en hebben zij deze technieken toegepast op doek.