Jong Leren Eten

Leerlingen van het Sprongcollege doen dit jaar mee aan het programma Jong Leren Eten. Het Sprongcollege is een Gezonde School. In het lesrooster is dan ook veel ruimte voor het kweken van groenten en bereiden van gerechten. Lekker, gezond en duurzaam zijn hierin de speerpunten. Ook wordt deelgenomen aan het landelijk programma van Jong Leren Eten. Dit programma brengt kinderen en jongeren in aanraking met kennis en activiteiten over voedsel, zodat ze zelf gezondere en duurzame keuzes kunnen maken. In dit kader fietsten de leerlingen van de onderbouw vorige week naar 2 bedrijven. Op de Schooteindhoeve maakten ze kennis met boerin Hanneke en haar koeien, onderzochten ze het voer, maakten ze boter en werd zelfs de koeienpoep onderzocht! Bij Bijzonder Brabants van boer Henk, verkenden de leerlingen de prachtige tuin en mochten ze proeven van allerlei onbekende groenten en kruiden die daar groeien. De leerlingen van de bovenbouw gingen onder leiding van MAASterchef Paul in het kooklokaal aan de slag: ze maakten een heerlijke bietenburger, frietjes van zoete aardappels en vegan mayonaise. Heerlijk was dat, of toch nog een beetje wennen? We kijken terug op een fijne week, waarin we, na alle beperkingen in verband met Corona, weer op stap gingen en mochten “leren in de echte wereld!”