Back

De oplevering van de nieuwbouw van het Sprongcollege en Alfrinkcollege is een feit! 

Op 9 januari 2024 was het zover; het nieuwe schoolgebouw van het Sprongcollege en Alfrinkcollege werd die dag opgeleverd.  

Alle uitvoerende partijen waren aanwezig om samen met Martine Overdijk en Yvonne Kops (Raad van Bestuur Ons Middelbaar Onderwijs) te tekenen voor de officiële overdracht. Na de ceremonie brachten de medewerkers van de betreffende scholen, samen met alle betrokken leveranciers een proost uit.  

Van beide scholen was er een groepje leerlingen aanwezig om bezoekers en medewerkers te begeleiden naar de prachtige nieuwe aula van het Alfrinkcollege, waar het programma plaatsvond. Daarnaast waren er leerlingen die de cateraar meehielpen om alle gasten van een hapje en drankje te voorzien én mocht een aantal leerlingen onderdeel zijn van de overdrachtsceremonie.

Nieuwe fase
“Dit nieuwe gebouw is meer dan alleen bakstenen en glas; het is een plek waar we aan de slag gaan met innovatief en toekomstgericht onderwijs en een plek die duurzaamheid uitdraagt.”, aldus de rector van IVO Deurne. Daarnaast vatte mevrouw Overdijk het verloop van het project mooi samen in haar speech: “Een mijlpaal die niet alleen een nieuwe fase inluidt voor het onderwijs en de bedrijfsvoering hier, maar ook een symbool van samenwerking, doorzettingsvermogen en innovatie en een stukje Deurnese mentaliteit van ‘niet zeuren, maar samen de schouders eronder’.”  

 Laatste loodjes
De komende weken worden benut om de laatste puntjes op de “i” te zetten, het gebouw in te richten met nieuw meubilair en er wordt gestart met de noodbestrating. In februari zal de officiële verhuizing plaatsvinden.