Back

Stap binnen in een wereld waar kunst tot leven komt tijdens de kunstroute van IVO Deurne

Op maandag 3 juni aanstaande organiseren alle IVO Deurne deelscholen een bijzondere kunstroute, met als thema “de veranderende Peel”. Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken te komen bewonderen die de leerlingen van het Sprongcollege, Alfrinkcollege, Hub van Doornecollege en Peellandcollege op basis van dit thema hebben gemaakt.

De vier scholen liggen in het hart van Deurne en zijn onderdeel van regio De Peel. Hoewel de scholen al decennia een vaste waarde zijn in deze mooie omgeving, is de tijd niet stil blijven staan. De Peel heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke bestemming voor recreatie en toerisme. Onze omgeving verandert en dat maakt het ook extra spannend, boeiend, roept vragen op en brengt ons in verwondering.

De veranderende Peel
Om die veranderende wereld goed in kaart te brengen is er langs de kunstroute van IVO Deurne door leerlingen uiting gegeven aan het thema in de vorm van schilderijen, tekeningen, sculpturen, gedichten en filmmateriaal. De kunstroute is niet alleen een reis door de veranderende landschappen, maar ook een uitnodiging om na te denken over hoe we, als burgers, onze invloed kunnen aanwenden om een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.

Programma
De route start om 16:00 uur met een opening door wethouder van Rinsum vanaf het Peellandcollege aan de Vloeieindsedreef. Tot 17:30 uur zijn de leerlingen aanwezig bij hun werkstukken voor toelichting en om 19:00 uur eindigt het programma.